dd

Fars Madspildsskole

Den er helt gal med farmand Jonas – han smider for meget mad ud, som kunne være spist. Se bare i videoerne her, hvor han vil smide rugbrød og gulerødder ud! Heldigvis ved Nora, hvordan de kan trylle tørt rugbrød og trætte gulerødder om til lækre retter.

I kan også hjælpe med at undgå madspild.

Rugbrød: Ligger I inde med tørt rugbrød, kan I trylle det om til lækkerier. Se bare her, hvor nemt det er. Tryl tørt rugbrød om til croutoner, rugbrødsstænger og toast. Croutoner kan I bruge som topping på en suppe eller spise som snacks. Rugbrødsstænger er også gode snacks, fx i madpakken. Toast kan de fleste lide og er geniale, hvis I også skal have brugt rester af pålæg og grønt. Find opskrifterne herunder.

Rugbrødscroutoner

Rugbrødsstænger

Rugbrødstoast

a

Gulerod: Vores krop elsker grøntsager, men alt for mange grøntsager ryger ud i skraldespanden. Danskernes yndlingsgrøntsag – guleroden – er nem at trylle om til lækker mad. Lav fx en gulerodshummus (og servér fx rugbrødsstænger til) eller en gulerodssuppe. Gulerødder løfter også en tomatsauce op til et højere niveau. Find opskrifterne herunder.

Gulerodshummus

Gulerodssuppe

Tomatsauce med gulerod