dd

Madvideoer til Familiekøkkenet

Kål: Nudelsuppe med forskellige slags kål

Der findes mange forskellige slags kål i forskellige farver og former. Dem kan I lære mere om i videoen med Mousa på 8 år og madunderviser Mette. De laver en nudelsuppe med forskellig slags kål. I kan også bruge mange andre grøntsager i suppen.

Løg: Grove fladbrød med falafler og løgmarmelade

Løg er en af de ældste grøntsager, vi kender og den er i familie med mange andre slags løg. Det fortæller Jonas og Nora på 11 år om i videoen her. De viser også, hvordan I kan lave grove fladbrød med falafler og løgmarmelade.

Rødbede: Fiskefrikadeller med rødbede-tilbehør

I videoen viser Maria på 10 år og madunderviser Mette, hvordan I kan lave fiskefrikadeller med tilbehør lavet med rødbede. De laver nemlig også en pink rødbedecreme og rodfritter med rødbede, kartofler og gulerødder. I hører også lidt om rødbedes familiemedlemmer

Gulerod: Chili sin carne med gulerod og gulerodssalat

Nora på 11 år og madunderviser Jonas fortæller historier om gulerodens farverige familie. De viser, hvordan I kan lave chili sin carne med gulerødder og en farverig gulerodssalat.

Kartoffel: Spansk æggekage med kartofler

Tortilla er en spansk æggekage med kartofler, som er grøntsagen, der er i fokus i denne video. Tortilla smager supert godt sammen med andre grøntsager, fx ærter, som Yassin på 9 år og madunderviser Lotte laver den her. Til tortillaen laver de også råkostsalat.

Jordskok: Jordskokkesuppe med rugbrødscroutoner og persilleolie

Anton på 7 år er gået i køkkenet med sin mor, hvor de har det sjovt med at lave en cremet jordskokkesuppe med lækker topping.

Asparges: Grøn aspargessuppe med spinat

Schauncy på 11 år og madunderviser Jonas hyggesnakker, imens de knækker asparges til en cremet aspargessuppe. I suppen er der også spinat, der gør suppen ekstra grøn.

Ærter: Grønne pandekager med mousse af røget makrel

Måske kender I små madpandekager, men har I smagt dem med ærter? De smager lækkert og har en flot grøn farve. I kan toppe dem alt muligt. I videoen laver madunderviser Mette og Silke på 10 år dem med mousse af røget makrel.

Rabarber: Rabarber- og jordbærgrød

Rabarber er nogle meget syrlige stængler, men som tilberedt og sammen med søde jordbær smager fantastisk. Prøv at lave rabarber- og jordbærgrød sammen med madunderviser Lotte og Silke på 10 år.

Bønner: Mexicanske tacos med bønnecreme og spidskål – serveret med bønnefritter

Mexicanske tacos er små pandekager, der er gode til at bruge som snacks. I kan lægge mange forskellige ting på. I videoen her viser Schauncy på 11 år og madunderviser Lotte, hvordan I laver tacos med bønnecreme, spidskål og majs – og grønne bønnefritter som tilbehør.

Græskar: Græskarsuppe med græskarkerne-grissini

Yassin på 9 år og madunderviser Lotte fortæller om græskarfamilien og laver cremet græskarsuppe og grove græskarkernegrissini sammen.