Hvad er fars køkkenskole?

Vedlangbordet

Fars køkkenskole er Danmarks første madlavningskursus for fædre og børn.

På Fars køkkenskole lærer fædre og børn at lave lækker, sund mad sammen. Her er en uformel og afslappet stemning, og alle kan være med – uanset om man er erfaren i køkkenet eller aldrig har prøvet at lave mad. Underviserne serverer fif og fiduser, der gør det nemmere og sjovere at lave mad med børn, og de fortæller sjove historier om retterne og råvarerne.

På Fars køkkenskole er det samværet og hyggen, der er det vigtigste.

HVAD SKER DER PÅ FARS KØKKENSKOLE?

På en køkkenskole deltager 8-12 fædre og deres børn én aften om måneden i 5 måneder. I et skolekøkken bliver de undervist og guidet til at kokkerere aftenens måltid, som efterfølgende spises ved lange borde med dug på. Fars køkkenskole er kun for mænd – fædre, bonusfædre, bedstefædre og onkler – og det skaber en helt unik stemning.

Fars køkkenskole blev udviklet og afprøvet i Vallensbæk Kommune i 2012-2015 med støtte fra Nordea-fonden. Her deltog over 300 fædre og deres børn var på køkkenskole med stor interesse og gejst.

HVAD LÆRER MAN PÅ FARS KØKKENSKOLE?

Næsten alle fædre og børn, der har deltaget på Fars køkkenskole, fortæller, at de er blevet bedre til at lave mad sammen. Det sker ikke på den første aften, men køkkenskolen er bygget op sådan, at alle hver gang lærer nogle nye teknikker og fifs.

I alt lærer fædre og børn 35 fif og fiduser, der gør det nemmere for far at have børnene med i køkkenet. Derudover laver vi nemme, sunde og lækre retter, som er børnevenlige og sjove at lave derhjemme. Vi elsker grøntsager og i løbet af en køkkenskole laver vi retter med over 50 forskellige grøntsager og frugter.

HVAD KOSTER DET?

Det koster 60 kr. pr aften, som gælder for en voksen og 1-2 børn. Det dækker råvarer, materialer og undervisning. Et køkkenskoleforløb, der varer 5 aftener, koster således i alt 300 kr.

FARS KØKKENSKOLE TIL FÆDRE I HELE LANDET

Med støtte fra Nordea-fonden er Fars køkkenskole på vej til at blive et tilbud i flere kommuner. Læs mere her.