Når der er noget, man ikke kan, så gør man det heller ikke.

Det er lige præcis derfor, at vi har udviklet Fars køkkenskole. For at lære fædre og deres børn at lave lækker hverdagsmad med et godt spark af sundhed.

Mange forældre synes, det er svært at tage børnene med i køkkenet, og derfor er børnene ikke med i madlavningen. Det gør, at mange børn ikke oplever glæden ved at kunne lave sin egen mad.

Fif og fiduser - smage på maden

Vi ved, at mænd skal nås på andre måder end kvinder, og derfor er Fars køkkenskole opbygget på mændenes og børnenes præmisser. Kun ved at få succesoplevelser i køkkenet skabes interessen for og lysten til at lave god, smagfuld og sund mad.
Når far og barn/børn laver mad sammen, får de stunder, hvor de samarbejder, taler og hygger sig – uden der er nogen som blander sig. De gode timer sammen i køkkenet styrker både fædre og børns sundhed – og deres relation.

Fars Køkkenskole tager fat i, at mange mænd og børn ikke rigtig har lært at lave mad.  Det kræver faktisk noget at kunne læse en opskrift, finde de rigtige køkkenredskaber og råvarer – som til sidst ender med et flot og velsmagende måltid.

Gennem sjove udfordringer, ‘køkken-pauser’ og praktisk madlavning, får fædre og børn på Fars køkkenskole lysten og modet til at kaste sig over madlavning, så de også efter køkkenskolen, laver mere mad sammen derhjemme.

Visionen for Fars køkkenskole er at styrke familien Danmarks madlavningskompetencer, så de spiser sund, hjemmelavet mad af gode råvarer, som de har tilberedt sammen – også om 5 år.